Fysiotherapie bij Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Bij MTC Springerlaan vinden we het belangrijk om de ervaringen van onze patienten te horen om zo onze behandelingen nog beter en effectiever te maken. Hieronder vertelt Lideke Hendriks over haar behandeling van het Carpaal Tunnel Syndroom:

“Op een nacht werd ik wakker van een vreselijke pijn in de middelvinger van mijn rechterhand. Ik moest mijn bed uit en na ongeveer 1,5 uur was het weggetrokken en kon ik weer gaan slapen. Na 2 uur geslapen te hebben kwam het weer terug, weer bed uit enz. Dit ging zo door, elke nacht. Ik ben toen naar de huisarts gegaan en kreeg diclofenac. ( was ik niet blij mee ). Dit hielp ook niet. Ik werd verwezen naar de neuroloog. Het onderzoek bij de neuroloog wees uit: CTS. Ik kon toen kiezen tussen een operatie of een injectie in de pols. Ik heb voor de injectie gekozen. Dat heeft wel de hevigheid van de pijn verminderd, maar het was zeker niet weg. Toen las ik dat je voor CTS fysiotherapie kunt proberen. Dus ben ik naar MTC Springerlaan gegaan en kon ik meteen terecht. Maaike van Opstal behandelde mij. Ik kreeg oefeningen op, die ik thuis kon doen en ze adviseerde mij een pols brace aan te schaffen.  Sinds de therapie en het gebruik van de brace, voornamelijk ‘s nachts, gaat het veel beter. Ik heb geen pijn meer en word ook niet meer wakker. Gedurende de dag, doe ik regelmatig de oefeningen. Het lijkt mij daarom goed dat mensen met dezelfde diagnose eerst eens fysiotherapie proberen alvorens tot een operatie over te gaan. Het kan een operatie voorkomen en wie wil dat niet! Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee.”

 

Wilt u weten of we voor uw klachten een passende behandeling hebben? Neem dan gerust contact met ons op en we kijken graag of we iets voor u kunnen betekenen.